Menu

NSVV wint eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen

Geplaatst op 30 september 2017 door Cindy Vos

30 september jl. was de eerste thuis competitiewedstrijd van NSVV op het vernieuwde hoofdveld, natuurgras inclusief beregeninginstallatie. Tijdens de zomerstop is er hard gewerkt door velen om de grasmat in goede conditie te krijgen, zodat de bal weer kan rollen zoals het hoort en dat was in deze wedstrijd ook het geval.

De tegenstander van deze middag was sc Botlek, geen onbekende voor NSVV en had er niet al te beste sportieve herinneringen aan in de voorgaande wedstrijden. Ingrediënten genoeg om er een leuke wedstrijd van te maken onder leiding van scheidsrechter de heer Groenewegen.

NSVV begon voortvarend in de eerste helft, met een aantal mogelijkheden en een goede kans voor Kelvin van der Giesen in de 12e minuut, maar helaas kon hij niet tot een goed schot komen. In de loop van de wedstrijd kwam sc Botlek beter in de wedstrijd wat resulteerde in wat kansjes ook mede door wat slordig uitverdedigen van NSVV, maar echt grote kansen werden er niet weg gegeven.

In de 20e minuut veroverde Jeroen Voshart de bal op de helft van sc Botlek en speelde gelijk Richard Bras aan en uit zijn goede voorzet kon Mitchel Keikes de verdiende 1 – 0 laten aantekenen. Een aantal minuten later kreeg sc Botlek een terechte vrije trap op zo’n 25/30 meter van het NSVV doel. Deze werd echter hoog over geschoten. In de 26e minuut werd er door Mitchel Keikes een goede voorzet vanaf rechts gegeven, die met de arm door een sc Botlek speler werd aangeraakt. Voordat de scheidsrechter voor een penalty kon fluiten had Kelvin van der Giesen al gescoord; 2 – 0.

sc Botlek werd nog een keer gevaarlijk voor het doel van NSVV, maar met een uiterste inspanning kon Lesley van der Stoep de bal nog net wegglijden voor de doellijn. Hierna ging de wedstrijd gelijk op tot aan de 45e minuut.
Voor rust was er nog een forse overtreding op Jeroen Voshart, waardoor de vlam in de pan sloeg en er een opstootje ontstond tussen beide teams. Nadat het weer een beetje tot rust was gekomen gaf scheidsrechter Groenwegen twee keer een gele kaart aan spelers van sc Botlek en direct rood aan hun aanvoerder voor een elleboog stoot.

In de tweede helft had NSVV het goed in handen tegen de 10 van sc Botlek. In de 55e minuut begon Sjoerd Hofstede aan een goede solo, wat helaas geen doelpunt opleverde.
In de 60e minuut was het dan wel raak en maakte Dikkie Bontes na een goede voorzet van Richard Bras de 3 – 0 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

De 4 – 0 was het mooiste doelpunt van de middag. Jeroen Voshart gaf een goede pass in de diepte en op de voorzet van Koen Witsiers, die in de 68e minuut was ingevallen voor Dikkie Bontes, kon Kelvin van der Giesen zijn tweede doelpunt laten aantekenen. En in de 89e minuut bekroonde Sjoerd Hofstede zijn goede wedstrijd nog met een doelpunt na aangeven van Jeroen Voshart; 5 – 0.

Al met al een goede middag voor NSVV op een goede grasmat.
Volgende week gaat NSVV op bezoek bij Pernis, ook een (oude) bekende.

Klik hier voor de fotoreportage 

Opstelling:
Melvin Kruijthof, Michael Ouwens, Lesley van der Stoep, Marco Mann (71e Yoeron van der Ree), Kjetil Mol, Jeroen Voshart, Richard Bras, Sjoerd Hofstede, Mitchel Keikes (75e Boyd van Andel), Kelvin van der Giesen, Dikkie Bontes (68e Koen Witsiers).

Ruststand: 2 – 0
Eindstand: 5 – 0

Doelpuntenmakers:
20e min.   Mitchel Keikes
26e min.   Kelvin van der Giesen
60e min.   Dikkie Bontes
84e min.   Kelvin van der Giesen
89e min.   Sjoerd Hofstede

Geschreven door: Ronald Mann

Reageer ook